Sastojci:

  • 500gr fileta lososa
  • 500gr mladih krompirića
  • belo vino
  • 1 mango
  • 1 crveni luk
  • šaka sekane mirođije
  • šaka seckane nane
  • šavlaka za kuvanje

Priprema:

U dublji sud nalijte kvalitetno maslinovo ulje i komadić putera. Kada se zagreje stavite filete lososa koje ste prethodno posolili i pobiberili, da se zapeku sa obe strane, po 15 sekundi. Nalijte belog vina, da ogrezne. U šerpu dodajte izmrvljno pola kocke povrtne supe ili napravite bujon pa dolijte. Losos je veoma brzo gotov pa ga već nakon 10-15 minuta možete izvaditi u dublji sud. Tečnost od kuvanja ostavite na ringli i dodajte malo brašna i pavlake za kuvanje. Mešajte dok se ne napravi glatki sos i zatim dodajte mirođiju. Sosom prelijte filete.

Mlade krompiriće očistite i obarite u slanoj vodi. Kada budu gotovi ocedite ih, dodajte maslinovo ulje, so, biber i mlevenu slatku papriku. Rasporedite ih po plehu i narendajte malo kozijeg sira i zapecite dvadesetak minuta u rerni.

Mango iseckajte na kockice, dodajte crni luk seckan na režnjeve i nanu. Prelijte maslinovim uljem i ostavite malo da odstoji dok se ne pripreme krompirići i losos.