Osvežavajuća i slatka voćna torta u čijem ukusu će sve uživati.

Kombinacija kokosa i ananasa podseća nas na leto i toplije dane, a još kada dodate kremast fil i bel čokoladu, imaćete osećaj kao da pijete slatki koktel na plaži.

Idealna je za rođendane i prazničnu trpezu - evo recepta!

Sastojci:

Za koru:

  • 2 jaja
  • 150 g smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica arome vanile
  • 75 ml ulja
  • 75 ml mleka
  • 100 g brašna
  • 50 g kokosovog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 300 ml soka od ananasa
  • 2 kašike ruma

ČUVENA ČOKOLADNA TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA: posno, brzo i lako (RECEPT)

Za fil:

  • 200g krem sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200ml kokosovog mleka
  • 150g bele čokolade
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g koksovog brašna
  • 400g ananasa (može i ananas iz konzerve)

Za dekoraciju:

  • 150 ml šlag krema
  • kokosovo brašno
    Priprema:

Odvojite belanca od žumaca, pa umutite belanca sa 75g šećera i prstohvatom soli u čvrst šam. Zatim umutite žumanca sa preostalim šećerom u posebnoj posudi i mutite dok ne dobijete fin krem. U smesu sa žumancima sipajte vanilu, ulje, mleko, brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro promešajte dok se smesa ne sjedini. Zatim postepeno dodajte šam u smesu sa žumacima uz stalno mešanje. Od dobijene smese treba da napravite dve kore.

Zagrejte rernu na 200 Stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu u pleh i pecite oko 20 minuta na 180 Stepeni. Proverite čačkalicom da li je kora dovoljno pečena.

SLADOLED TORTA sa bananama i bobicama: slatkiš koji ne goji - bez šećera i bez brašna (RECEPT)

Kada ispečete kore, ostavite ih da se malo ohlade, pa ih isecite na pola tako da dobijete četiri tanke korice. Pomešajte 300 ml soka od ananasa sa rumom, pa nakvasite kore polako sa kašikom, ravnomerno.

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem sir, kokosovo mleko i istopljenu belu čokoladu. Mutite mikserom dok se ne sjedini, pa sipajte kokosovo brašno u fil i ananas iseckan na kockice. Promešajte kašikom i ostavite fil da odstoji u frižideru oko 15 minuta.

Ređajte tortu na sledeći način: kora fil, kora, fil, kora,fil, pa poslednji sloj kora.

Umutite šlag krem i premažite celu tortu, a zatim je pospite kokosovim brašnom.

Vrh torte možete ukrasiti i jagodama.

Izvor: Lovesensa