Susamovo ulje je osnova makrobiotičkog kuvanja i idealno za pečenje i prženje u dubokom ulju, naročito za pripremanje tempure (brzo pirjanog povrća). Postoji tamno susamovo ulje - koje se dobija presovanjem prepečenih semenki susama, i svetlo ulje - iz sirovih semenki. Tamno je jačeg ukusa, ima orašastu i punu aromu, pogodnu za makrobiotičke gurmanluke. Svetlo susamovo ulje lagane je arome i koristi se u blagim jelima, a osim u ishrani koristi se i za negu kože lica i tela, tako da ga možete upotrebljavati umesto mleka za telo, za skidanje šminke i masažu.
Pored ulja, od susama se pravi i odličan puter poznat kao taan koji se tradicionalno koristi pomešan sa vodom i biljnim začinima kao preliv ili umak.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!