Sastojci za 4 osobe:
- pile od 1,5 kg
- neprskani limun
- 3 glavice luka
- 1 kg paradajza
- 25 sitnih maslina
- 2 češnja belog luka
- 40 g maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- listiće lovora i žalfije
- so
- biber
Priprema:
Pile narežite na 8 komada, posolite i pobiberite. Natopite limunovim sokom; neka odleži sat. Obrišite. Pržite desetak minuta na maslacu da meso dobije koricu. Meso izvadite, maslac bacite, pa ulijte ulje i luk isečen na kolutove pržite četiri - pet minuta dok ne postane staklast. Dodajte piletinu, iseckani beli luk, 2 dl vode i pola listića lovora i žalfije. Poklopite i dinstajte 25 minuta. Zatim ispod piletine poslažite deblje kriške paradajza. Dinstajte desetak minuta. Umešajte masline, posolite, pobiberite, po potrebi dolijte vode i dinstajte još desetak minuta.