Sastojci za 4 osobe:

  • pile od 1,5 kg
  • neprskani limun
  • 3 glavice luka
  • 1 kg paradajza
  • 25 sitnih maslina
  • 2 češnja belog luka
  • 40 g maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • listiće lovora i žalfije
  • so
  • biber

Priprema:

Pile narežite na 8 komada, posolite i pobiberite. Natopite limunovim sokom; neka odleži sat. Obrišite. Pržite desetak minuta na maslacu da meso dobije koricu. Meso izvadite, maslac bacite, pa ulijte ulje i luk isečen na kolutove pržite četiri - pet minuta dok ne postane staklast. Dodajte piletinu, iseckani beli luk, 2 dl vode i pola listića lovora i žalfije. Poklopite i dinstajte 25 minuta. Zatim ispod piletine poslažite deblje kriške paradajza. Dinstajte desetak minuta. Umešajte masline, posolite, pobiberite, po potrebi dolijte vode i dinstajte još desetak minuta.