Sastojci:

  • 1 šolja kikiriki putera
  • 3 jaja
  • 3/4 šolje žutog šećera
  • 1/4 šolje nemasnog mleka
  • 2 kašicice ekstrakta vanile
  • 1 kašicica praška za pecivo
  • 1 šolja pšeničnih klica (mekinje)
  • 1/2 šolje pšeničnog brašna
  • 3/4 šolje mrvica crne čokolade
  • kokosovo ulje, nerafinisano

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Vatrostalni dublji pleh premažite kokosovim uljem. U ciniji pomešajte kikiriki puter, jaja, šećer, mleko i vanilu i mešajte dok ne dobijete glatku masu. Dodajte prašak za pecivo i dobro promešajte. Zatim dodajte pšenične klice (mekinje) i brašno a na kraju čokoladu. Izručite masu u pleh i pecite 25
minuta. Slobodno proverite da li je kolač pečen tako što ćete zabosti nož ili čačkalicu. Ako se testo ne lepi za nož - gotovo je. Kada se kolač ohladi, nasecite na krupne kocke.