Sastojci

  • 4 šolje kuvanog integralnog pirinča
  • 5 listova algi (prepečenih)
  • 2 šolje mladog spanaća
  • 1/4 šolje susama
  • 1 crvena paprika
  • 1 velika šargarepa
  • 1 veza mladog luka

Preliv

  • 1 kašika susamovog ulja
  • 1 kašika soka od pomorandže
  • 1 kašicica pirinčanog sirćeta
  • 3 kašike tamari sosa
  • 1 kašicica rendanog đumbira
  • 1/4 kašičice mlevene paprike

Priprema

Napravite prvo preliv za salatu tako što ćete malom žicom za mešanje sjediniti sve sastojke. Skuvajte pirinač i tostirajte alge 1-2 minuta dok ne postanu svetlozelene. Alge stavite na parče kuhinjskog papira i izmrvite ih. Skuvan pirinač ostavite 5 minuta u otkrivenoj šerpi da se malo prohladi, a zatim ga prespite u veliku činiju gde ćete ga promešati sa spanaćem, nori algama, susamom, crvenom paprikom, šargarepom i lukom. U sve to umešajte i preliv koji ste prethodno napravili. Poslužite toplo!