Paprikaš sa sedam mesa, kuvano vino..., ili prženi rezanci od pirinča začinjeni sa čilijem i đumbirom - dve različite kuhinje naćiće se na trpezi Kulturnog centra Grad koji pored standardnog Delikatesnog ponedeljka, u poslednjoj nedelji u 2012. godini organizuje i Delikatesni utorak. Manifestacija na kojoj zanimljivi gosti svim zainteresovanim posetiocima pripremaju raznovrsne obroke imala je brojna izdanja u 2012. godini.

Čast da svoju kulinarsku veštinu demonstriraju u poslednja dva „delikatesna" izdanja u ovoj odlazećoj 2012. godini pripala su ekipi Belgrade Raw-a i šefu prvog tajlandskog restorana u Beogradu "Thai Time".

Ekipa neprofitne organizacije „Belgrade Raw" koja istražuje kulturno-urbane aspekte Beograda koristeći fotografiju pripremaće hranu u okviru Delikatesnog ponedeljka, 24. decembra 2012. godine. Narednog dana, 25. decembra 2012. godine svoje kulinarsko umeće će pokazati šef tajlandskog restorana Thai Time u okviru Egzotičnog delikatesnog utorka.

Umetničko-kulinarski program u kojem odabrani gosti pripremaju hranu za posetioce tokom cele godine bio je na repertoaru Kulturnog centra Grad. Do sada su hranu pripremale ekipe portala Designed. rs, Superdota ali i Gorica Nešović sa Draganom Ilićem kao i Helen Larson, atašeom za kulturu ambasade Švedske u Beogradu.

Ulaz je slobodan a cena porcije je simboličnih 100 dinara.