Kombinacije sastojaka za ovaj recept su beskonačne, a ova daje najneutralniji ukus i nije mnogo hrskava.

Sastojci:

  • 1/2 šolje kukuruznog brašna (ili pola ovsenog, pola kukuruznog, biće hrskavije)
  • 1-3 šolje mlevenih oraha
  • 50 g gija (prečišćenog putera) ili putera bez soli
  • kašičica svežeg timijana, sitno iseckani listovi
  • pola kašičice soli (ili izbacite za malu decu)
  • 2 kašike sitno iseckanih oraha (izostavite ako jedu deca manja od godinu dana)

Priprema: Pomešajte brašno, mlevene orahe, timijan i so, dodajte puter pa prstima kratko umesite; dodajte ulupano jaje i sve dobro sjedinite. Umotajte u plastičnu kesu za sendviče, istanjite oklagijom preko kese (tako se testo neće lepiti), pa ostavite u frižideru na pola sata-sat. Ugrejte rernu na 190 stepeni. Modlom po izboru napravite biskvite (ja izvučem oko 20 na ovu meru), pa pecite između 10 i 15 minuta (u zavisnosti koliko vam je jaka rerna). Možete da ih čuvate u zatvorenoj kutiji par dana.

Jelena Belgrave je chef makrobiotike i zdravsteni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.com