U ovom receptu ima dosta đumbira i belog luka, pa pootvarajte prozore dok kuvate ako miris smeta nekom od ukućana. Poslužite varivo uz integralni pirinač i jesenju turšiju ukiseljenu u miso pasti.
Sastojci:
- 2 kašike prečišćenog putera ili kokosovog ulja
- 8-10 čenova belog luka, iseckanih
- 1 crni luk, iseckan
- 4cm korena đumbira, iseckanog
- 3 paradajza, isečena
- pola kašičice turmerika
- pola kašičice slatke crvene paprike
- 1 kašičica mlevenog korijandera (izostavite ga ako ga nemate pri ruci)
- 100gr leblebija
- šolja kuvane bundeve
- so i biber
Potopite leblebije preko noći. Ujutru nalijte dva puta više vode, dodajte kombu algu ili kriške krompira koje će pomoći da se lakše skuvaju i samim tim budu svarljivije.
Sameljite ručnim ili električnim blenderom beli luk, đumbir, crni luk i paradajz dok ne sjedinite sve sastojke u kašastu smesu. Ugrejte ulje pa dodajte mešavinu, neprestano mešajući 10-15 minuta. Dodajte začine i posle par minuta i kuvanu bundevu i leblebije. Smanjite vatru i kuvajte poklopljeno pola sata dok se svi ukusi ne izmešaju.
Jelena Belgrave je chef makrobiotike i zdravsteni savetnik, London, UK, [email protected], www.tresnjeitricikli.blogspot.co.uk
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 12. april 2025: Strelac sreće stare drugove, Ribama je sve jasno u vezi s partnerom
Lepa&Srećna IMUNO FEST u tržnom centru BIG FASHION – vaša doza zdravlja, energije i dobrog raspoloženja!
Kada je vreme da pustite osobu i odete? Kinesko pravilo 10 koraka skida teret sa srca