U ovom receptu ima dosta đumbira i belog luka, pa pootvarajte prozore dok kuvate ako miris smeta nekom od ukućana. Poslužite varivo uz integralni pirinač i jesenju turšiju ukiseljenu u miso pasti.
Sastojci:
- 2 kašike prečišćenog putera ili kokosovog ulja
- 8-10 čenova belog luka, iseckanih
- 1 crni luk, iseckan
- 4cm korena đumbira, iseckanog
- 3 paradajza, isečena
- pola kašičice turmerika
- pola kašičice slatke crvene paprike
- 1 kašičica mlevenog korijandera (izostavite ga ako ga nemate pri ruci)
- 100gr leblebija
- šolja kuvane bundeve
- so i biber
Potopite leblebije preko noći. Ujutru nalijte dva puta više vode, dodajte kombu algu ili kriške krompira koje će pomoći da se lakše skuvaju i samim tim budu svarljivije.
Sameljite ručnim ili električnim blenderom beli luk, đumbir, crni luk i paradajz dok ne sjedinite sve sastojke u kašastu smesu. Ugrejte ulje pa dodajte mešavinu, neprestano mešajući 10-15 minuta. Dodajte začine i posle par minuta i kuvanu bundevu i leblebije. Smanjite vatru i kuvajte poklopljeno pola sata dok se svi ukusi ne izmešaju.
Jelena Belgrave je chef makrobiotike i zdravsteni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.com, www.tresnjeitricikli.blogspot.co.uk
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!