Sastojci:

  • 1 gotov puding od karamela ili vanile (oko 500 g)
  • 200 g mekog tofua
  • 150 ml bademovog ili običnog mleka
  • 1 kašika sirupa od jabuke
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike agar-agara
  • 2 kašike javorovog ili agavinog sirupa
  • 1 l vode

Priprema:

U hladno mleko dodajte agar agar i zagrejte ga. Kuvajte desetak minuta, dok se agar agar ne otopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se hladi. Povremeno promešajte.

Prokuvajte tofu dva minuta u kipućoj vodi. Izvadite ga i izmiskajte štapnim mikserom. Dodajte puding i ohlađeni žele od agar-agara, jabukov sirup, limunov sok i javorov sirup. Sve lagano promešajte i mus podelite u činijice. Pre posluživanja ostavite dva sata u frižideru. Ukrasite svežim šumskim voćem i listićima nane.