Sastojci:
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 ljubičasti luk
- 250 g dimljenog tofua ili običnog tvrdog tofua
- 3 štapića za ražnjiće
- 2 kašike suncokretovog ulja za pečenje
Sastojci za marinadu:
- 1 dl maslinovog ulja
- 2 prstohvata suvog timijana
- 2 prstohvata suvog bosiljka
- 1 kafena kašičica soka od limete ili limuna
Priprema:
Napravite marinadu od svih navedenih sastojaka. Iseckajte tofu na kocke veličine 2 cm. Stavite ih u marinadu na minimalno dva sata. Iseckajte papriku i luk na kvadrate veličine 2 cm.
Tikvice iseckajte na kriške slične veličine. Na drveni štapić nanižite tofu kocku, luk, papriku, tikvicu i ponavljajte postupak dok ne napunite štapić. Zagrejte gril tiganj, stavite ulje i pecite ražnjiće sa svih strana dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.