Sastojci:

  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 ljubičasti luk
  • 250 g dimljenog tofua ili običnog tvrdog tofua
  • 3 štapića za ražnjiće
  • 2 kašike suncokretovog ulja za pečenje

Sastojci za marinadu:

  • 1 dl maslinovog ulja
  • 2 prstohvata suvog timijana
  • 2 prstohvata suvog bosiljka
  • 1 kafena kašičica soka od limete ili limuna

Priprema:

Napravite marinadu od svih navedenih sastojaka. Iseckajte tofu na kocke veličine 2 cm. Stavite ih u marinadu na minimalno dva sata. Iseckajte papriku i luk na kvadrate veličine 2 cm.

Tikvice iseckajte na kriške slične veličine. Na drveni štapić nanižite tofu kocku, luk, papriku, tikvicu i ponavljajte postupak dok ne napunite štapić. Zagrejte gril tiganj, stavite ulje i pecite ražnjiće sa svih strana dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.