Jednu do dve šolje ove supe možete pijuckati tokom dana!

Sastojci (za ½ litra supe)

  • 3 sušene šitake pečurke (šitake snižavaju krvni pritisak pa ako imate vrlo nizak pritisak, izostavite pečurke)
  • 1 deblja vezica peršuna
  • 2 cm korena đumbira
  • 2 ½ šolje vode
  • tamari sos

Priprema: U lonac stavite oprani peršun i pecurke pa ih prelijte vodom. Poklopite posudu, pustite da uvri, smanjite vatru i kuvajte 20 minuta. Izvadite peršun i pecurke, peršun bacite, a klobuke pecuraka narežite na tanke trakice i v ratite ih u supu. Koren đumbira sitno narendajte pa kroz sitnu cediljku ocedite njegov sok u supu. Na kraju dodajte onoliko tamari sosa koliko želite da vam supa bude slana. Supu pospite sveže iseckanim peršunom i poslužite je vruću.