Krostini s pečenim pečurkama (za 3 osobe)
Sastojci za marinadu:
- 4 kašičice maslinovog ulja
- kašika sojinog umaka
- malo limunovog soka
- kašika pirinčanog slada
- 2 kašičice svetlog misoa
- 1 dl suncokretovog ulja za pečenje
- 25 g šampinjona
Sastojci za nadev:
- 30 dag tofua
- 1/2 kašičice slatke mlevene crvene paprike
- 1/4 kašičice aleve paprike, po želji
- kašičica margarina
- 2 kašike sojine pavlake
- 2 kašike umeboshi sirćeta
Ostalo:
- 6 kriški odstajalog hleba
- kašika naseckanog svežeg peršunovog lista
Priprema:
Očistite pečurke i narežite na kriške. Ostavite ih u marinadi najmanje jedan sat. Zagrejte ulje i pržite pečurke dok ne porumene. Odvojite pola količine pečuraka i sitno naseckajte. Tofu usitnite i dodajte mu umeboshi sirćeta, margarina, sojine pavlake, aleve i mlevene paprike. U smesu stavite naseckane pečurke i dobro promešajte.
Kriške hleba namažite smesom od tofua, i zapecite deset minuta u rerni na 180 stepeni. Na pečene kriške hleba raspodelite ostatak pečuraka i ukrasite peršunom.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!