Zdrava varijanta hamburgera doktorke Lejl Kažinić Kreho ne sadrži meso, već sveži i ukusni crveni pasulj!
Sastojci (za četiri osobe):
- 240 g kuvanog crvenog pasulja
- 1 crveni luk, vrlo tanko narezan
- 75 g naseckanih oraha
- 1 veća šargarepa, očišćena i izrendana
- 2 belanceta
- malo soli
- 1 kašičica kima u prahu
- 1 kašičica kajenskog bibera
- 100 g prezli
- 4 okrugla peciva sa semenkama za hamburger
- Dodaci za hamburger - po želji:
- crveni luk narezan na kolutiće
- zelena salata
- naseckani paradajz
- kečap
- kremasta fina mešavina gustog jogurta i senfa
Priprema:
U veću staklenu posudu viljuškom izgnječite pasulj i dodajte mu luk, orahe, šarharepu, belance, so, kim, kajenski biber i prezle. Rukama oblikujte četiri hamburgera. Lim za pečenje tanko premažite maslacem, i složite na njega hamburgere.
Pecite ih oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Isecite pecivo i lagano ga namažite mešavinom koju ste napravili dobro izmiksavši gusti jogurt i senf. Dodajte zelenu salatu, hamburger, luk ili paradajz.
Poslužite hamburgere uz pečeni mladi krompir.