Koliko puta smo bili u situaciji da se osećamo umorno, razdražljivo i neraspoloženo, ne znajući šta nas stvarno muči? Ponekad smo u stanju da se vrtimo u krugu loših osećanja, stresa i umora, smatrajući da su spoljni faktori poput posla i privatnog života ono što je izvor ovakvih problema, propuštajući da prvo pogledamo u sebe i "čekiramo" sve one bazične stavke koje, ako se zapostave, mogu tiho, ali drastično da utiču na naš život. Dobar savet za život u balansu i bolje raspoloženje bio bi da pokrijemo te osnovne korake - tek onda kada znamo da smo za sebe uradili ono na šta možemo da utičemo, možemo na zdraviji način da se okrenemo svakodnevnim, eksternim izazovima.

Jer, kako da uspostavimo ravnotežu u životu, ako i naš organizam nije u balansu? Jedan od elemenata života u balansu na koji često zaboravljamo i time sebe tiho mučimo je - ispravan rad digestivnog trakta.

probiotik kasa000006.jpg
Unsplash/Pexels/Promo 

Zbog toga, potrudite se da već na samom početku dana uradite dobru stvar za svoj organizam. Ako imate uslove za to, stvorite sebi atmosferu mira i opuštenosti tokom jutra i odvojite makar 15 minuta na izbalansiran doručak koji će učiniti da započnete dan na pravi način. Naš stomak u direktnoj je vezi sa našim mozgom, zbog čega pravilna ishrana predstavlja važan uslov kada je u pitanju naše opšte blagostanje.

Baš iz ovog razloga, rad na ispravnom funkcionisanju digestivnog trakta kroz aktivan život i pravilnu ishranu jedna je od prvih stavki kojoj bi trebalo da se posvetimo kako bismo postigli život u ravnoteži.

Dobar sistem za varenje može imati značajan uticaj na naše raspoloženje, a jedan od primarnih načina je promovisanje proizvodnje serotonina, neurotransmitera koji se obično povezuje sa srećom i blagostanjem. Serotonin se proizvodi u digestivnom traktu, a istraživanja su pokazala da zdrav mikrobiom creva može povećati proizvodnju ovog neurotransmitera. Osim toga, poznato nam je koliko loše varenje, nadutost ili težina u stomaku mogu uticati na tok našeg dana, na našu energiju, fokus i raspoloženje, a samim tim i na našu produktivnost.

probiotik kasa000001.jpg
@vlada_ljuba 

Ipak, redovna briga o pravilnoj ishrani koja ne iritira naš stomak može biti izazov u svakodnevnom, užurbanom životu. Zbog toga je važno da mu pomognemo sa redovnim unosom probiotika i prebiotika tokom svakog dana. Ali, kako da unos prebiotika i probiotika sa lakoćom integrišemo u svaki svoj dan, čak i onda kada ne stignemo da planiramo obroke ili uzimamo suplemente?

probiotik kasa000003.jpg
@vlada_ljuba 

Odnedavno, dostupna nam je ukusna alternativa uzimanju probiotika u tabletama.

Vitalia je lansirala novu Probiotic liniju ovsenih kaša i kolačića, bez dodatog šećera. Pored probiotika, ovi proizvodi sadrže i prebiotike, što ih istovremeno čini i obrokom, i dodatkomishrani. Vitalia Probiotic linija predstavlja početak nove generacije u našoj svakodnevnoj ishrani. Ova linija sadrži funkcionalne obroke koji se lako spremaju ili čak konzumiraju u pokretu. Funkcionalni doručak - Vitalia Probiotic ovsene kaše u sebi sadrži čak 5 vrsta probiotika u količini od 4.5 milijarde. Dolazi u dva ukusa i to ukus kokosa, šumskog voća i bele čokolade, i ukus kinoe, čije i maline.

probiotik kasa000002.jpg
@vlada_ljuba 

Osim doručka, Vitalia Probiotic linija u svojoj ponudi sadrži i kolačiće, odnosno funkcionalnuužinu. Ovi kolačići izrazito su bogati probioticima. Svaki kolačić u sebi sadrži 5 vrsta probiotika u količini od čak 3 milijarde. Zbog ove količine probiotika postoji i preporučen dnevni unos kolačića: 1 do 2 kolačića na dan. Dolaze nam u tri ukusa i to:

sa mlečnim kakao prelivom, tamnom čokoladom i lešnikom; sa belim kakao prelivom, crvenim voćem i čiom; sa mlečnim kakao prelivom, puterom od kikirikija i jezgrovitim voćem. Probiotici koji nam dolaze u ovoj formi predstavljaju preko potrebno, inovativno i funkcionalno rešenje za sve nas koji smo ceo dan u pokretu, ali želimo da vodimo uravnotežen život.
U modernom vremenu punom izazova, dobra vest je da dobijamo moćne saveznike u formi obroka nove generacije, koji nam pomažu da na jednostavan način krenemo ka dobrim promenama i srećnijoj svakodnevnici.

probiotik kasa000004.jpg
Promo