Proleće je sjajan period za detoksikaciju, a pored fizičke aktivnsoti i izbalansirane ishrane, možemo koristiti i neke prirodne i moćne pomoćnike u procesu čišćenja organizma, pa čak i mršavljenja. Predstavljamo vam sok za čišćenje i skidanje masnih naslaga koji ima protivupalna svojstva, pozitivno deluje na varenje i zdravlje celog organizma.

Od sastojaka su vam potrebne sledeće zdrave namirnice:

  • 200 g organskog ananasa - Ananas je bogat izvor vitamina C, antioksidantima i dobar izvor dijetalnih vlakana i mangana. Sadrži enzim koji se zove bromelain (koji potiče iz stabljike ananasa). Studije pokazuju da bromelain pruža antiinflamatorna svojstva, pomažući u smanjenju upale i poboljšanju varenja. Bromelain takođe pomaže u metabolizmu proteina koji zauzvrat može pomoći u sagorevanju neželjene masti.
  • Koren đumbira od 5 cm - Svež đumbir je moćna biljka koja ima sjajne zdravstvene prednosti. Pruža antiinflamatorne, antioksidativne i antibakterijske benefite, pomaže u čišćenju krvi, poboljšava cirkulaciju, pomaže pri varenju i stimuliše prirodni proces detoksikacije.
  • Koren kurkume u prahu, 1/2 kašičice - Kurkuma ima slične prednosti poput đumbira. Takođe deluje antiinflamatorno i sadrži antioksidanse, jača imunitet, poboljšava cirkulaciju krvi i pomaže kod varenja i detoksikacije.
  • 1/2 limete - bogata je vitaminima, mineralima, flavonoidima, antioksidansima, antiinflamatornim i antibakterijskim svojstvima.
  • 200ml kokosove vode - poboljšava imunitete, detoksikaciju, deluje na varenje i korisna je za mršavljenje

Priprema:

Očistite i oljuštite ananas, a koren đumira izrendajte. U blender dodajte ananas, đumbir, kurkumu i isceđen sok od polovine limete. Miksajte dok ne dobijete jedinstvenu kašu, a zatim razblažite sok dodajući kokosovu vodu. Pomešajte napitak i uživajte u ukusu. Možete ga piti tokom dana za detoskikaciju i kao zdravu užinu u procesu mršavljenja.

Konzumiranje soka od ananasa doprinosi organizmu jačajući imunitete i unoseći sjajnu dozu vitamina i minerala. Međutim, važno je konzumirati ananas u umerenim količinama jer sadrži fruktozu, koja može izazvati skokove šećera u krvi.

Izvor: Sensa