Napravite okrepljujuću marokansku supu prateći ovaj recept.
Možete je poslužiti kao predjelo za četiri ili pak glavno jelo za dve osobe.
Sastojci:
- 1 sitno naseckan luk
- 2 šargarepe iseckane na kockice
- 1 šolja sočiva (250 ml)
- Četvrtina kašičice kima
- Četvrtina kašičice mlevenog korijanedra
- Četvrtina kašičice kurkume
- Prstohvat cimeta
- So
- Biber
- 500 ml povrćnog temeljca
- 250 ml vode
- 1 konzerva pelata od paradajza
- 1 kašičica šećera
- Maslinovo ulje
- Jogurt (po želji)
Priprema:
Na malo maslinovog ulja popržite luk i šargarepu. Dodajte sočivo i sve začine osim soli. Kratko popržite pa dodajte pelate, povrćni temeljac i vodu. Dodajte šećer, promešajte i ostavite da malo vri. Kada provri, smanjite vatru i poklopite. Pustite da se krčka oko 45 minuta, odnosno dok se sočivo ne skuva. So dodajte tek tada.
Miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete gustu supu, prema potrebi dodajte još začina i ako želite prelijte sa malo jogurta. Poslužite toplo.