Sastojci:
- 3 šolja krupnih ovsenih pahuljica
- 1 šolja sitnih ovsenih pahuljica
- 5 kašika suncokretovog ulja
- 1 šolja susamovih semenki
- pola šolje iseckanih lešnjaka ili badema
- 1 šolja pirinčanog slada ili 3/4 šolje meda
- 3 kašike vode
- jabuka
- 1 šaka suvog grožđa
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, u drugoj tekuće, a zatim dobro promešajte sve zajedno. Na lim za pečenje stavite masni papir i nanesite smesu u tankom sloju. Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 150 stepeni oko 40 minuta.
Svakih 5 do 10 minuta promešajte. Musli je gotov kad porumeni, posuši se i postane hrskav. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući. Domaći musli može da stoji u tegli nekoliko dana. Prilikom posluživanja dodajte suvo grožđe i svežu jabuku narezanu na kockice.