Sastojci:

  • 3 šolja krupnih ovsenih pahuljica
  • 1 šolja sitnih ovsenih pahuljica
  • 5 kašika suncokretovog ulja
  • 1 šolja susamovih semenki
  • pola šolje iseckanih lešnjaka ili badema
  • 1 šolja pirinčanog slada ili 3/4 šolje meda
  • 3 kašike vode
  • jabuka
  • 1 šaka suvog grožđa

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte suve sastojke, u drugoj tekuće, a zatim dobro promešajte sve zajedno. Na lim za pečenje stavite masni papir i nanesite smesu u tankom sloju. Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 150 stepeni oko 40 minuta.

Svakih 5 do 10 minuta promešajte. Musli je gotov kad porumeni, posuši se i postane hrskav. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući. Domaći musli može da stoji u tegli nekoliko dana. Prilikom posluživanja dodajte suvo grožđe i svežu jabuku narezanu na kockice.

Upoznajte čuvare drevnih žitarica i prirodnih namirnica...