Verovatno vam se dešavalo da u receptima naiđete na puter, pa ako ga nemate pri ruci, umesto njega koristite margarin. Više ne morate da pravite takve kompromise - napravite domaći puter i pripremite jela po originalnim receptima, savetuje Stvar ukusa.
Za pripremu putera vam je potrebna punomasna pavlaka za kuvanje i so po želji. Puter možete pripremiti u blenderu ili u posudi uz pomoć miksera.
U blender ili posudu stavite pavlaku za kuvanje i mutite dok se ne izdvoji voda. Pritiskajte puter kašikom, a tečnost prospite. U posudu sipajte hladnu vodu da isperete puter i zatim nastavite sa mućenjem. Nekoliko puta ponavljajte proces ispiranja i mućenja putera dok voda kojom je puter ispran ne postane bistra. Po želji dodajte so.
Ovako pripremljen puter čuvajte u frižideru i rok trajanja mu je oko 15 dana.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 20. april 2025: Rak ulazi u raspravu sa bliskom osobom, Bik svima sve prašta
4 cveta unesite u kuću na Uskrs: Donose sreću, mir, ljubav i blagostanje, a jedan žuti buket priziva novac
Šta vas zaista čini srećnim? Izabrani cvet otkriva da li vas raduju male stvari ili tražite specijalne efekte