Velika pobornica mediteranske ishrane dr Lejla Kažinić Kreho uvek naglašava da zdravlje i ravnotežu ne treba tražiti u "trendi" ishrani koja stiže sa svih strana sveta kad je poznata, stara, mediteranska ishrana najzdravije rešenje.
Isprobajte njen recept za hleb od sočiva koji je uvrstila u svoj kuvar "Moja mediteranska dijeta"!
Sastojci:
- 220 g zelenog sočiva, kuvanog i isceđenog
- 550 ml vode
- 6 kriški integralnog hleba, grublje usitnjenih u mikseru (ne tako sitno kao prezle)
- 2 jajeta
- 220 ml bujona od povrća
- 2 kašike mlevenih oraha
- 1 i po kašika zobenih pahuljica
- 30 g sosa od paradajza
- 1 kašičica suvog bosiljka
- 1 kašika origana
- 2 čena belog luka, zgnječena
- crni biber
- so
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 kašike prezli
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Namažite uljem kalup za hleb. U velikoj posudi pomešajte sve sastojke osim prezli. Smesu ravnomerno rasporedite u kalup i pecite 40 minuta. Zatim je pospite prezlama pa pecite još 10 minuta. Neka hleb pre sečenja odstoji 10 do 15 minuta.
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi