Velika pobornica mediteranske ishrane dr Lejla Kažinić Kreho uvek naglašava da zdravlje i ravnotežu ne treba tražiti u "trendi" ishrani koja stiže sa svih strana sveta kad je poznata, stara, mediteranska ishrana najzdravije rešenje.

Isprobajte njen recept za hleb od sočiva koji je uvrstila u svoj kuvar "Moja mediteranska dijeta"!

Sastojci:

  • 220 g zelenog sočiva, kuvanog i isceđenog
  • 550 ml vode
  • 6 kriški integralnog hleba, grublje usitnjenih u mikseru (ne tako sitno kao prezle)
  • 2 jajeta
  • 220 ml bujona od povrća
  • 2 kašike mlevenih oraha
  • 1 i po kašika zobenih pahuljica
  • 30 g sosa od paradajza
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašika origana
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • crni biber
  • so
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 kašike prezli

Hleb s ruzmarinom i maslinama u glinenoj saksiji za cveće...

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Namažite uljem kalup za hleb. U velikoj posudi pomešajte sve sastojke osim prezli. Smesu ravnomerno rasporedite u kalup i pecite 40 minuta. Zatim je pospite prezlama pa pecite još 10 minuta. Neka hleb pre sečenja odstoji 10 do 15 minuta.