Limun dijeta je plan za čišćenje organizma i gubitak težine koji će za 14 dana izvršiti detoksikaciju vašeg tela i pomoći da izgubite i do 10 kilograma.

Neki bi mogli reći da limun nije najbolji izbor voća za zdravu ishranu i gubitak težine. Uprkos svojoj popularnosti u kulinarstvu i za sokove teško je zamisliti nekog da jede ceo limun.

Lagani detoks: kako da eliminišete 9 loših navika i ubrzate metabolizam...

Srećom, ne morate da jedete limun tokom ove limun dijete. Umesto toga ćete koristiti svojstva limuna za sagorevanje masti što će vam pomoći da se oslobodite suvišnih kilograma.

Mnogi profesionalni dijetetičari i nutricionisti tvrde da limun sadrži sve potrebne elemente da razbije masti i zbog toga olakšava mršavljenje.

Pored svega ostalog limun sadrži limunsku kiselinu, koja pomaže da se sagore masti, ubrza metabolizam a pored toga i smanjuje apetit. Limunska kiselina doprinosi intenzivnijoj proizvodnji želudačne kiseline, i, kao rezultat toga, poboljšava varenje. Zdrava limunova kora sadrži pektin koji pomaže regulisanje nivoa šećera u krvi.

PageBreak

Idealan detoks za jesen

Postoji mnogo različitih vitamina koji se nalaze u limunu uključujući i vitamin C po kome je najpoznatiji i koji jača imuni sistem, što je takođe važan faktor u procesu gubljenja težine. Generalno limun je neverovatno voće sa kojim možete da očistite telo, očistite krv i limfu, ubrzate metabolizam i pored toga da izgubite kilograme i sprečite neke bolesti.

Limun dijeta je vrlo jednostavna: svakog jutra pre doručka popiti navedene količine limunovog soka pomešanog sa vodom.

Savet: isperite usta sa svežom vodom odmah nakon ispijanja soka od limuna zbog sprečavanja oštećenja zubne gleđi od limunske kiseline. Takođe, ispijanje soka kroz slamčicu, zaštitiće dodatno zube.

10 dana bez ribe i mesa: detoks na bazi povrća, voća i žitarica za dobro zdravlje (JELOVNIK)...

Dan 1: sok od 1 limuna pomešan sa 1 čašom sveže vode.

Dan 2: sok od 2 limuna pomešan sa dve čaše sveže vode.

Dan 3: sok od 3 limuna pomešan sa 3 čaše sveže vode.

Dan 4: sok od 4 limuna pomešan sa 4 čaše sveže vode.

Dan 5: sok od 5 limuna pomešan sa 5 čaše sveže vode.

Dan 6: sok od 6 limuna pomešan sa 6 čaša sveže vode.

Dan 7: sok od 3 limuna pomešan sa 10 čaša sveže vode. Dodati 1 kašiku meda i piti smesu tokom celog dana.

Dan 8: sok od 6 limuna pomešan sa 6 čaša sveže vode.

Dan 9: sok od 5 limuna pomešan sa 5 čaša sveže vode.

Dan 10: sok od 4 limuna pomešan sa 4 čaše sveže vode.

Dan 11: sok od 3 limuna pomešan sa 3 čaše sveže vode.

Dan 12: sok od 2 limuna pomešan sa 2 čaše sveže vode.

Dan 13: sok od 1 limuna pomešan sa 1 čašom sveže vode.

Dan 14: sok od 3 limuna pomešan sa 10 čaša sveže vode. Dodati 1 kašiku meda i pijte mešavinu tokom celog dana.

Napomena: Ako vam je teško da pijete sok od limuna odjednom, pijte koliko god možete, a ostatak rasporedite za kasnije. Samo pazite da ga pijete najmanje 1 sat pre obroka.

Ova dijeta se ne preporučuje osobama sa gastrointestinalnih problemima.

Limun dijeta je posebno efikasna u jesen ili proleće vreme kada su našem telu potrebni dodatni vitamini i detoksikacija. Ako kombinujete limun dijetu s niskim unosom kalorija, dobićete još bolje rezultate! Jedite pet malih obroka ali zaista malih, nemojte se prejedati, nemojte jesti bilo kakve testenine, peciva ili beli hleb. Zaboravite na gazirana pića, slatke sokove ili alkohol. Grickalice - čips, flips, slatkiše i slično - izbegavajte.

Izvor: Dijeta plus