Sastojci:
- 1 šoljica heljdinog brašna
- četvrtina šoljice pirinčanog brašna
- četvrtina šoljice brašna od leblebija
- 2 kašike aru praha
- 1 kašičica soli
- 2 kašike tahinija
- 2 kašike jabučnog octa
- 1 - 1 i po šoljica mineralne vode
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke. Pomešajte tahini s mineralnom vodom i jabukovim sirćetom pa umešajte u suve sastojke. Ostavite da odstoji pola sata pa ispecite palačinke.
Punjenje:
- 1 manji luk
- 300 g svežih shiitake pečuraka
- 2 kašike svežeg kopra
- 2 kašike suncokretovog ulja
- pola šoljice narendanog dimljenog tofua
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- pola šoljice sojine pavlake
- malo bibera
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte ih na trakice. Luk isecite na kockice. Dinstajte luk i pečurke na suncokretovom ulju 3 do 4 minuta. Dodajte začine i dinstajte još 5 - 6 minuta uz mešanje. Umešajte sojinu pavlaku i dimljeni tofu. Dodajte bibera i soli po želji.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Dnevni horoskop za 29. april 2025: Vaga je na korak da uspostavi balans, Lav čuje blago škripanje u vezi
Oštar citat Karla Junga će vas razbuditi: 5 principa pomaže da izađete na kraj sa neprijatnim ljudima
Precizan test ličnosti razotkriće vas za sekund: Sve što ste vešto krili izlazi na videlo
Koji ste talenat dobili datumom rođenja? Ko je stvoren da organizuje, a ko iz svega izvuče novčanu korist