Sastojci:
- 1 šoljica heljdinog brašna
- četvrtina šoljice pirinčanog brašna
- četvrtina šoljice brašna od leblebija
- 2 kašike aru praha
- 1 kašičica soli
- 2 kašike tahinija
- 2 kašike jabučnog octa
- 1 - 1 i po šoljica mineralne vode
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke. Pomešajte tahini s mineralnom vodom i jabukovim sirćetom pa umešajte u suve sastojke. Ostavite da odstoji pola sata pa ispecite palačinke.
Punjenje:
- 1 manji luk
- 300 g svežih shiitake pečuraka
- 2 kašike svežeg kopra
- 2 kašike suncokretovog ulja
- pola šoljice narendanog dimljenog tofua
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- pola šoljice sojine pavlake
- malo bibera
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte ih na trakice. Luk isecite na kockice. Dinstajte luk i pečurke na suncokretovom ulju 3 do 4 minuta. Dodajte začine i dinstajte još 5 - 6 minuta uz mešanje. Umešajte sojinu pavlaku i dimljeni tofu. Dodajte bibera i soli po želji.
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi
Šta Japanke kriju i uvek izgledaju kao da im je 25? Dan počinju začinom, a ne završavaju ga bez pola ovog voća