Sastojici:
Za prvi sloj:
- 400 g urmi (mereno nakon vađenja koštica)
- 200 g mlevenog rogača
Za drugi sloj:
- 400 g urmi (mereno nakon vađenja koštica)
- 200 g mlevenog rogača
- 200 g breskvi
Za treći sloj:
- 200 g breskvi
- 200 g sušenih jabuka
- na vrh noža cimeta ili muškatnog oraščića
Za četvrti sloj:
- 200 g borovnica
- 100 g kokosovih listića
- 1 šolja vode
Napomena: ako nije sezona breskvi, mogu se koristiti banane ili mango umesto breskvi.
Priprema:
Izvadite koštice iz urmi. Stavite sastojke za prvi sloj - urme i rogač - u procesor za hranu. Blendujte ove sastojke dok ne dobijete smesu poput testa. Prebacite ovu smesu u modlu za tortu i utisnite je dobro da prekrije celu površinu modle.
Stavite sastojke za drugi sloj. Breskve, urme i rogač stavite u blender. Izblendujte sastojke za drugi sloj u fil. Sipajte fil u modlu za tortu, na prvi sloj. Rasporedite fil podjednako preko cele površine.
Stavite sastojke za treći sloj - breskve, sušene jabuke i muškatni oraščić - u blender. Izblendujte sastojke za treći sloj u fil. Sipajte fil u modlu za tortu, na drugi sloj. Rasporedite fil podjednako preko cele površine.
Stavite sastojke za četvrti sloj - borovnice, kokosove listiće i vodu - u blender. Izblendujte sastojke za četvrti sloj u fil. Sipajte fil u modlu za tortu, na treći sloj. Rasporedite fil podjednako preko cele površine.
Ostavite je na nekoliko sati u zamrzivač i po želji ukrasite.
Izvor: Biljna ishrana
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša