Sastojci:
- 1 kockica kvasca
- 450 ml mlake vode
- 500 g brašna od spelte ili integralnog pšeničnog brašna
- 50 g semenki suncokreta
- 50 g susama
- 50 g semenki lana
- 2 kašičice soli
- 2 kašike voćnog (jabukovog) sirćeta ili kvasa
- malo vode
Priprema:
Kvasac pomešati s vodom. Dodati sve druge sastojke i dobro izmešati mikserom. Smesa ne treba da bude čvrsta, kao što je inače testo za hleb, nego ređa. Staviti u podmazan kalup u hladnu rernu. Peći 60 minuta na 200 stepeni.
Napomena:
Semenke možete izostaviti ili zameniti grožđicama, bademima, lešnicima...
Izvor: Coolinarka
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!