Sastojci:
- 300 g heljde
- 100 g sušenih pečuraka
- 50 g putera
- 2 kašike pirea od paradajza
- so
Priprema:
Pečurke ostavite na neko vreme u vodi da nabubre. Heljdu operite i potopite vrelom vodom. Dodajte u heljdu kašiku putera, malo soli i poklopite. Čim voda sa heljdom provri, procedite je i stavite u širu tepsiju i pecite u rerni dok ne porumeni a zrnevlje počne da se odvaja. Izvadite je i dopržite na tihoj vatri na puteru, dodajte pire od paradajza i oceđene pečurke. Ovako spremljenu heljdu možete koristiti kao nadev za pitu ili je možete služiti sa povrćem.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost