Sastojci:

  • zobene ili neke druge kore po vašem izboru (10 do 12 komada)
  • 200 g nabranog maslačka bez korena (dobro ga operite)
  • 3 vezice odabranog povrća
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 4 kašike prosa
  • malo mineralne vode
  • malo ulja

Priprema:

Na ulju izdinstati sitno iseckan luk, a onda dodati oprano i iseckano povrće i maslačak. Dodati 4 kašike prosa i doliti malo vode. Dinstati 10 minuta. Koristiti soja sos umesto soli. U pleh koji je obložen papirom za pečenje slagati prvo dve kore (dole), pa nadev. Kasnije se naizmenično slažu jedna kora, pa red nadeva.

Na kraju se, takođe, stave dve kore. Celu pitu izrežemo na kocke pre pečenja. Četvrtinom šolje od 2,5 dcl zalijemo pitu uljem, a ostatak šolje napunimo mineralnom vodom. Pleh stavimo u već zagrijanu rernu na 180 stpeni i pečemo 35 minuta. Nakon toga isključimo rernu i ostavimo pitu u njoj dok se ne ohladi.

Izvor: Sensa klub