Sastojci (za 6 osoba):
- 500 g ribizli (crvene ili pola crvenih, pola crnih)
- sok od 1 limuna
- 100 g šećera
- 2-3 grančice sveže nane
Priprema: Ribizle operite, očistite i proberite. Zajedno s limunovim sokom, šećerom i listićima nane blago ih izgnječite i prokuvajte.
Kašu procedite kroz sito i ostavite da se ohladi. Zatim je snažno ulupajte mutilicom. Izlijte u pleh i stavite na 2-3 sata u zamrzivač. Svakih 20-30 minuta snažno promešajte. Vadite kugle kašikom za sladoled i servirajte u rashlađene caše. Ukrasite nanom i bobicama ribizle.
Izvor: Lisa
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša