Potrebno je:
- 100 g patlidžana
- so
- 2 cikorija salate
- 4 kašike maslinovog ulja
- po 1/2 crvene i zelene paprike
- sok od jednog limuna
- biber
- malo šećera
- kašika kapra
- nekoliko grančica peršuna
Priprema:
Oprati plavi patlidžan, obrisati ga i iseći na šnite debele oko 2 cm, posoliti i ostaviti da stoji oko pola sata, a zatim ocediti.
Očistiti cikoriju, pokidati listove, oprati je, ako su listovi veliki mogu se iseći na manje. Oprati paprike, očistiti i iseći na trake.
Dobro zagrejati maslinovo ulje i u njemu propržiti kolutove plavog patlidžana sa obe strane, dok ne dobije lepu zlatnožutu boju i hrskavu koru.
Za sos izmešati sok od limuna sa solju, biberom i šećerom. Mešajući dodati dve kašike ulja.
Na četiri tanjira poređati listove cikorije, pečene šnite plavog patlidžana i isečene paprike. Zatim sve posuti sa malo kapra i preliti pripremljenim sosom.
Oprati peršun, dobro ga otresti od vode i iskidati listiće sa drščica.
Garnirati sa listovima peršuna i servirati kao prilog bareni krompir ili uz baget.
Izvor: Eparhija-sabacka
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!