Ovaj recept je verovatno jedan od najlakših načina da jedete smokve. Samo prepecite svoj omiljeni hleb, premažite ga lakom umućenom rikotom od limuna, prelijte smokvama i pospite pistaćima. Obrok je vrlo hranljiv i pruža energiju za dnevne izazove.
Ovo nije toliko recept, koliko lep način da uživate u životu!
Sastojci:
- 2 kriške integralnog hleba ili hleba bez glutena
- 1/4 šolje rikota sira sa niskim sadržajem masti
- 1/2 svežeg limuna
- 1/2 kašike meda
- 4 smokve, isečene
- 2 kašike komadića pistaća
- 1 kašičica limunove korice
Priprema:
Prepecite hleb u tosteru. Dok se hleb peče, umutite rikotu, limunov sok i med dok smesa ne postane glatka i kremasta. Ravnomerno rasporedite smesu po svakom komadu tosta, a zatim stavite nasečene smokve. Svaki komad pospite komadima pistaća i koricom limuna.
Izvor: Sensa