Kad poželite da pojedete nešto zdravo, bogato vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima, a bez veštačkih šećera i glutena, napravite puding sa čia semenkama. To može biti užina, doručak ili lagana večera nakon fizičke aktivnosti koja će vam vratiti energiju.
Ove dragocene semenke dolaze iz Srednje Amerike, a zbog obilja antioksidanata i blagotvornog uticaja na probavni trakt, kardiovaskularni sistem, kosti, metabolizam i još mnogo toga smatraju se super hranom. Maksimalna dnevna doza su dve kašike. Možete ih potopiti u tečnost po želji (voda jogurt, mleko, sok…) ili staviti u varivo, testo...
Sastojci:
- 2 kašike čia semenki
- Pola čaše mleka (može i biljno)
- 4 kašike pavlake ili jogurta tipa grčkog
- 2 kašike meda
- 1 banana
- Šaka koštunjavog voća po želji
Priprema:
U čašu sipajte čia semenke i mleko. S vremena na vreme promešajte, a kad nabubre i zgusnu se, preko njih stavite red kolutova banane, zatim dve kašike gustog jogurta ili pavlake u koje ste umešali med, pa zatim pospite iseckanim koštunjavim voćem i na kraju stavite još jedan red banane.
Izvor: Sensa