POSLASTICA BEZ VEŠTAČKI ŠEĆERA, RAFINISANIH MASTI I GLUTENA: Zdrava i ukusna, gotova je začas a obezbediće vam energiju

Puding sa čia semenkama i voćem bez šećera i glutena idealan je kao doručak, užina ili lagana večera nakon treninga

Shutterstock


Kad poželite da pojedete nešto zdravo, bogato vitaminima, mineralima, vlaknima i proteinima, a bez veštačkih šećera i glutena, napravite puding sa čia semenkama. To može biti užina, doručak ili lagana večera nakon fizičke aktivnosti koja će vam vratiti energiju.

Ove dragocene semenke dolaze iz Srednje Amerike, a zbog obilja antioksidanata i blagotvornog uticaja na probavni trakt, kardiovaskularni sistem, kosti, metabolizam i još mnogo toga smatraju se super hranom. Maksimalna dnevna doza su dve kašike. Možete ih potopiti u tečnost po želji (voda jogurt, mleko, sok…) ili staviti u varivo, testo...

Sastojci:

  • 2 kašike čia semenki
  • Pola čaše mleka (može i biljno)
  • 4 kašike pavlake ili jogurta tipa grčkog
  • 2 kašike meda
  • 1 banana
  • Šaka koštunjavog voća po želji

Priprema:

U čašu sipajte čia semenke i mleko. S vremena na vreme promešajte, a kad nabubre i zgusnu se, preko njih stavite red kolutova banane, zatim dve kašike gustog jogurta ili pavlake u koje ste umešali med, pa zatim pospite iseckanim koštunjavim voćem i na kraju stavite još jedan red banane.

Izvor: Sensa