Prepuštanje mekanim palačinkama od banane može biti doručak iz snova, ali i vaša omiljena poslastica tokom nedelje ili pak za vikend ukoliko postite i želite da smršate. Jednostavnost je ključ. Ove palačinke se brzo i lako prave, zahtevaju samo 4 sastojka, ne uključuju mlečne proizvode i gluten. Ukoliko želite da obogatite njihov ukus, možete dodati cimet, vanilu ili čokoladne komadiće.
Sastojci
- 1 zrela banana srednje veličine
- 1 veliko jaje ili dva belanca
- 1 kašika ulja avokada
- 1/4 šolje bademovog brašna
Priprema
Oljuštite bananu
Zgnječite bananu u posebnoj posudi. Dodajte jaje i ulje avokada, dobro umutite mutilicom. Dodajte bademovo brašno i nastavite da mešate. U ovoj fazi možete po želji dodati cimet.
Zagrejte tiganj
Sipajte 1/4 testa i ostavite da se palačinka peče dok ne porumeni. Okrenite na drugu stranu, stavite na tanjir i prermažite čime želite.
Savet plus
Ukoliko vam ne izgledaju dovoljno mekano, možete dodati prašak za pecivo, dobro umućena belanca ili jogurt - tako testo biva vazdušastije.
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.