Leto samo što nije, svi bismo želeli da smršamo preko noći, ali naravno da znamo kako to nije moguće. Probajte da uvedete male, ali bitne promene u svojoj ishrani, tako da bez radikalnih poteza smanjite broj unetnih kalorija, a da ne budete gladni. Na taj način ćete, birajući zdravije alternative, postepeno mršaviti.

- Slani krekeri sa kačkavaljem. Iako je sir kaloričan, neće naškoditi vašoj liniji ako pojedete jedan listić. Ako uzmete 3 krekera od celog zrna žitarica i1 listić kačkavalja, ova užina sadrži 98 kalorija.

-1 pečena jabuka prosečne veličine sadrži 95 kalorija. Pečena je ukusnija, jer podseća na poslasticu, a za dodatni užitak možete staviti malo cimeta. Pritom, pečenja jabuka neće mngo izgubiti na nutritivnoj vrednosti u odnosu na sirovu.

Iako je kaloričan, badem je veoma zdravo košutnjavo voće i benefite po zdravlje ima samo ako se konzumira u umerenim količinama. Tačno 14 badema sadži 98 kalorija, nimalo holesterola i dosta vitamina E, magnezijuma i važnih antioksidanata.

- Smuti od borovnice

Pomešajte 1/3 šolje nemasnog jogurta sa 2/3 šolje zamrznutih borovnica. Sve dobro izblendajte. Ovaj smuti je veoma osvežavajući, daje energiju i sadrži antioksidante koji se bore protiv slobodnih radikala. Ovaj smuti sadrži 93 kalorije.

Kako da umesto nezdravih i visokokaloričnih užina izaberete zdraviju alternativu, pogledajte u videu ispod:

Užina do 100 kalorija TikTok/chefsanantonio

Izvor: Sensa