Neravnoteža horomona u menopauzi može uzrokovati pojačan apetit i taloženje mansih naslaga, najpre u predelu stomaka. Period menopauze to ne mora da podrazumeva ukoliko se hranite izbalansirano i ne zanemarite fizičku aktivnost.

Osim toga što pomaže kod mršavljenja, vežbanje smanjuje stres, podstiče zdravlje mišića kostiju i unutrašnjih organa, poboljšava raspoloženje i može ublažiti neprijatne simptome menopauze. Ne morate da radite naporne treninge sa tegovima, ni da se iscrpljujete.

Možete da lagano trčite, šetate, plivate i radite vežbe kod kuće. Svaki vid aktivnosti će pomoći da smršate, ostavrite željenu figuru i osećate se lepo. Predlažemo vam da svakodnevno napravite 10 000 koraka. Pokušajte da šetate na putu do posla, ili kada se vraćate, idite u obližnji park i prošetajte predveče. Šetnja će vas držati u formi, ali i pomoći da bolje spavate i skinete višak kilograma.

Pored šetnje, predlažemo vam da vežbate kod kuće oko 15 minuta do pola sata. Stavite prostirku ili peškir na pod, pustite omiljenu muziku i uradite mini trening - već kroz nekoliko dana videćete razliku i rezultate.

U video prilogu ispod pogledajte 4 vežbe koje su sjajan izbor za žene u menopauzi!

4 vežbe za mršavljenje u menopauzi  TikTok/nikiwibrowfitnessa

Izvor: Sensa