Sastojci:
- ½ šolja brašna bez glutena (cela pšenica)
- 1 kašićica praška za pecivo
- ¼ kašićice morske soli
- 1 kašičica kakao praha
- 1 jaje
- 3/4 šolje grčkog jogurta
- ¼ kašičice ekstrakta vanile
Krem od grčkoga jogurta:
- 2 kašičice grčkog jogurta
- 1 kašičica kakao praha
- 1 kašičica javorovog sirupa
- malo mleka
Priprema:
U posudu za mešanje dodajte brašno bez glutena, prašak za pecivo, morsku so i prah kakaoa i dobro promešajte. U posebnoj posudi pomešajte jaje, grčki jogurt i ekstrat vanile. Pomešajte obe smese i mešajte dok se ne sjedini. Testo bi trebalo da bude vrlo gusto. Zagrejte lagano podmazanu posudu na srednjoj toplini. Kada se tiganj zagreje stavite malo maslaca i smesu izlijte u obliku palačinki. Krem od čokolade i jogurta promešajte. Ako je previše gust, dodajte mleko. Namažite palačinke kremom i uživajte!
Palačinke sa čokoladnim kremom i grčkim jogurtom
PROČITAJTE JOŠ:
Izvor: Ordinacija