Sastojci:

  • ½ šolja brašna bez glutena (cela pšenica)
  • 1 kašićica praška za pecivo
  • ¼ kašićice morske soli
  • 1 kašičica kakao praha
  • 1 jaje
  • 3/4 šolje grčkog jogurta
  • ¼ kašičice ekstrakta vanile

Krem od grčkoga jogurta:

  • 2 kašičice grčkog jogurta
  • 1 kašičica kakao praha
  • 1 kašičica javorovog sirupa
  • malo mleka

Priprema:

U posudu za mešanje dodajte brašno bez glutena, prašak za pecivo, morsku so i prah kakaoa i dobro promešajte. U posebnoj posudi pomešajte jaje, grčki jogurt i ekstrat vanile. Pomešajte obe smese i mešajte dok se ne sjedini. Testo bi trebalo da bude vrlo gusto. Zagrejte lagano podmazanu posudu na srednjoj toplini. Kada se tiganj zagreje stavite malo maslaca i smesu izlijte u obliku palačinki. Krem od čokolade i jogurta promešajte. Ako je previše gust, dodajte mleko. Namažite palačinke kremom i uživajte!

Palačinke sa čokoladnim kremom i grčkim jogurtom

PROČITAJTE JOŠ:

HRONO PALAČINKE od heljdinog brašna i maslinovog ulja: PREPORUKA DR ALENA DELABOA, tvorca hrono ishrane (RECEPT)

Kako da brzo i lako napravite zdrave palačinke sa ovsenim pahuljicama (RECEPT + BEZ BRAŠNA)

Palačinke od kokosa sa voćem

Izvor: Ordinacija