Sastojci za koricu:

  • 1 kašičica kokosovog brašna
  • 1 kašičica bademovog brašna
  • 1 kašičica maslaca
  • 1 kašičica javorovog sirupa
  • mleko po potrebi

Sastojci za mus:

  • ½ šolje grčkog jogurta
  • ½ šolje svežeg sira
  • ¼ kašičice ekstrata od vanile
  • 2 kašike malina
  • 1 kašičica kokosovog brašna

Priprema:

U manju posudu stavite sve sastojke kore, osim mleka. Pomešajte dok ne postane mrvljiva tekstura. Polako dodajte mleko sve dok se ne formira gusta smesa. U blenderu dodajte sve sastojke za mus i pomešajte dok ne postane potpuno kremast. Sipajte smesu u posudu ili čašu u kojoj su na dnu žitarice, a na vrh stavite ostatak malina.

PROČITAJTE JOŠ:

Vegetarijanska musaka: recept za slanu tortu od krompira, vrganja i šampinjona

Recept za ljubitelje tofua: čokoladni mus sa nanom (VEGAN)

Novi recept: humus od leblebije s krastavcima

Izvor: Ordinacija