Ovaj brzinski tiramisu u čaši oduševiće sve ljubitelje ove italijanske poslastice, ali i one koji su u potrazi za malo drugačijim tiramisu receptom – ovaj se razlikuje po tome što ćete umesto piškota ili biskvita korsititi pirinčane galete. Internet je prepun ranih recepata za inovativni tiramisu od novih sastojaka, a jedna od varijanti jeste da se umesto piškota koriste ovsene pahuljice.
Sastojci za 1 čašu
- 120 ml slatke pavlake
- 50 g maskarpone sira
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 2 kašičica nes kafe
- 2 pirinčane galete
- 1 kašika meda (po želji)
- kakao prah za posipanje
- malo cimeta
Priprema
Napravite krem
Umutite slatku pavlaku, pa je pomešajte sa slatkom pavlakom ili grčkim jogurtom. Dodajte kašiku kuvane kafe i vanilin ekstrakt, pa promešajte.
Skuvajte kafu, pripremite čaše
Skuvajte nes kafu, a potom složite tiramisu u čaše. Kratko umočite pirinčanu galetu u kafu, po potrebi je prelomite tako da stane u odabranu čašu. Ukoliko volite slađe, prelijste galetu medom.
Ređajte kolač
Preko stavite red krema, ponovite postupak s galetom – umočite je u kafu, po potrebi prelomite da prilagodite čaši, te na vrh opet stavite krem. U zavisnosti od veličine čaše, napravite 2–3 sloja. Zadnji sloj treba biti krem.
Stavite poslasticu na hlađenje
Stavite tiramisu u frižider bar na dva sata, da se ohladi, a da galete omekšaju. Pre serviranja obilno pospite vrh tiramisua kakao prahom i cimetom.
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.