Akupunkturne tačke na našem telu su tačke gde dolazi do upliva stvaralačke kosmičke energije u naše telo.

Stimulacijom tih tačaka aktiviramo isceljujuće energije našeg tela, ali se i otvaramo za ono najbolje i najkreativnije iz univerzuma.

Detoksikacija organa odgovornih za začeće: čišćenje jetre, debelog creva i bubrega pre trudnoće...

Akupunktura kao priprema za vantelesnu oplodnju i kao priprema za začeće je jako uspešna, potpuno prirodna, neškodljiva metoda koja znatno povećava uspešnost vantelesne oplodnje (čak za 30%). Posebna preporuka je da se jedan akupunkturni tretman uradi na sam dan embriotransfera.

Na terapiju mogu doći oba partnera, ili samo žena. Kod pacijentkinja tretman počinje da se radi nakon prestanka ciklusa, a terapija traje 5, 7, 10 ili 12 dana i za to vreme se ultrazvukom prati razvoj i sazrevanje folikula. Ova metoda je sjajna za sve parove koji odaberu akupunkturu kao pomoć pri začeću i takođe je moćna psihofizička priprema za parove koji se spremaju za vantelesnu oplodnju.

Akupunktura kao pomoć pri začeću ili kao priprema pred vantelesnu bez hormonske pripreme pomaže organizmu da prebrodi i fizičke i mentalne izazove:

  • otpušta napetost, smanjuje stres, pomaže da se umire uzburkane emocije i misli i pomaže da se opustimo. Svi parovi koji su prošli (ili prolaze) ovaj izazovan period znaju koliko je to važno;
  • muškarci: popravljanje spermograma, poboljšana spermatogeneza, potencija i opšte stanje organizma;
  • izazivanje ovulacije;
  • uspostavljanje hormonalne ravnoteže;
  • bolja prokrvljenost materice (važna za implantaciju).

Na brojna pitanja zapadne medicine akupunktura nudi zanimljive odgovore. Dr Slavica Vasiljević se već deset godina, pored klasične zapadne medicine, bavi i akupunkturom u ginekologiji.

Detoks od negativnih emocija za lako začeće: kojih emocija treba da se oslobodite ako želite da zatrudnite...

Zajedno sa svojim pacijentima uvek se trudi da sagleda problem iz više uglova, jer se u holističkoj medicini ne leči ni samo uzrok, ni izolovana posledica, već čovek kao celina. Emotivni, duhovni i fizički balans neophodni su za ostvarenje punih fizičkih i mentalnih potencijala čoveka za zdrav, ispunjen i radostan život.

Akupunktura je delotvorno rešenje ne samo kao priprema za (vantelesnu) oplodnju, već i za brojne ginekološke tegobe kao što su: bolne menstruacije (dismenoreje), neredovne menstruacije, uspostavljanje hormonskog balansa, izazivanje ovulacije, izražene mučnine u trudnoći, uklanjanje tegoba menopauze, izazivanje laktacije nakon porođaja...

Koji organi i i emocije direktno utiču na rad materice: emocije koje blokiraju začeće...

Mnoge ginekološke tegobe uključuju ne samo akupunkturne tretmane, već i određene promene u ishrani i menjanje štetnih misaonih obrazaca i životnih navika. Savete dr Vasiljević o holističkoj ginekologiji, akupunkturi, ishrani i zdravlju možete naći na blogu Žena i zdravlje (marijajovicic.blogspot.rs)

Izvor: Sensa