Da li vam se nekad desilo da vas toliko boli grlo da jedva možete da govorite? Ili da osećate kako teško izražavate svoja osećanja u nekoj vezi? Možda ste iz sve snage pokušavali da održite mir tako što ste "gutali" primedbe i komentare?

Postoji veza između bolnog grla i muke s izražavanjem osećanja - prekid protoka čija, životne energije. Prema principima tradicionalne kineske medicine, či mora da protiče slobodno kako bi fizičko telo bilo u ravnoteži. Ako je či hronično blokiran, to može da vodi do fizičkih problema upravo u delu tela koji je ugrožen.

Refleksologijom protiv bolova: šta se dogodi u vašem telu kada povučete prst i držite ga 60 sekundi (VIDEO)...

Refleksologija može da pomogne. Pronađite tačku za grlo lociranu na gornjoj strani stopala i izmasirajte a rezultat će biti pročišćenje energetskog bloka, pa će energija početi slobodno da teče. To dovodi do fizičkog i mentalnog ozdravljenja.

Tačka grla nalazi se na prelazu između palca i drugog prsta, a treba da je masirate zglobom savijenog ručnog kažiprsta.

Ako vas boli grlo, moguće je da će tačka biti osetljiva jer je energija u disharmoniji. Masirajte tačku grla prvo na jednom, pa na drugom stopalo, u trajanju od oko 60 sekundi. Ponavljajte ovu masažu na 4 do 6 sati.

Posle svake masaže popijte dosta tečnosti.

Izvor: Lovesensa