Različito voće može se takodje koristiti za dobijanje kvasca.
Sastojci:
- 3-4 kašike suvog groždja (ili nekog drugog voća)
- voda - prokuvana ili flaširana
- 1 veća tegla
- 1-2 kašike šećera - opciono, ako želimo da ubrzamo vrenje
Postupak:
Staviti voće u teglu i nasuti vodu. Tegla na vrhu treba da bude slobodna dva prsta ili 20% svoje veličine tj 80% popunjena.
Prekriti teglu i ostaviti na sobnoj temperaturi. Ovaj proces fermentacije traje par dana.
Nakod par dana, suvo voće se isplivati na površinu a čitava tečnost će mirisati na vino. Pojaviće se i mehurići u tečnosti. U ovom momentu možete procediti tečnost i smestiti je u frizider da bi ste zaustavili vrenje.
Koriste se oko dve čaše tečnosti na kilogram brašna.
Izvor: Jeftino i zdravo
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi
Šta Japanke kriju i uvek izgledaju kao da im je 25? Dan počinju začinom, a ne završavaju ga bez pola ovog voća
Ako žena ima ovu osobinu, obara muškarce s nogu: Labkovski kaže da njena tajna moć nema veze sa uskim strukom