Različito voće može se takodje koristiti za dobijanje kvasca.
Sastojci:
- 3-4 kašike suvog groždja (ili nekog drugog voća)
- voda - prokuvana ili flaširana
- 1 veća tegla
- 1-2 kašike šećera - opciono, ako želimo da ubrzamo vrenje
Postupak:
Staviti voće u teglu i nasuti vodu. Tegla na vrhu treba da bude slobodna dva prsta ili 20% svoje veličine tj 80% popunjena.
Prekriti teglu i ostaviti na sobnoj temperaturi. Ovaj proces fermentacije traje par dana.
Nakod par dana, suvo voće se isplivati na površinu a čitava tečnost će mirisati na vino. Pojaviće se i mehurići u tečnosti. U ovom momentu možete procediti tečnost i smestiti je u frizider da bi ste zaustavili vrenje.
Koriste se oko dve čaše tečnosti na kilogram brašna.
Izvor: Jeftino i zdravo
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!