Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • 250 g izblendiranog mesa japanske jabuke
  • 100 g urmi
  • 50 g oraha
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 kašike praška za pecivo
  • 1 kašika cimeta
  • 1/2 kašike muskatnog oraščića

Originalan recept za čapati hleb: ovako pleme Hunza pravi najzdraviji hleb već 2 000 godina

Priprema:

Prokuvanu urmu sitno iseckajte pa je pomešajte sa brašnom, praškom za pecivo, začinima i orasima. U drugoj posudi sjedinite ulje, jaja i izblendiranu japansku jabuku. Sastavite obe smese i pecite u kalupu za hleb u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad hleb poprimi zlatnožutu boju, probodite ga čačkalicom kako biste proverili da li je gotov. Ako je čačkalica suva, hleb je pečen. Možete ga servirati samog, ali i uz neko drugo jelo.

Izvor: Savjeti