Pšenične mekinje se dobijaju iz spoljnje ljuske zrna pšenice. Naime, strukturu pšeničnog zrna čine omotač (vanjski deo), endosperm (unutrašnji deo) i klica. Mlevenjem u mlinu omotač daje zrno, a endosperm brašno.
Pšenične mekinje su bogate celulozom, vlaknima, mineralima i vitaminima. Istovremeno, prirodno sadrže malo holesterola i natrijuma. Dobar su izvor belančevina i gvožđa, magnezijuma, fosfora i selena, kao i tiamina (vitamina B1).
Koja oboljenja sprečavaju i leče pšenične mekinje - pročitajte OVDE!
ODGOVORITE SAMO NA JEDNO PITANJE KADA POSTAVLJATE CILJEVE: Shvatićete da postoji više puteva do onoga što želite
3 ZNAKA HOROSKOPA PRATI LJUBAVNA SREĆA 23. NOVEMBRA: Tranzit Meseca i Merkura im donosi slobodu i nov pogled na partnera
AMAZON NOVI PARTNER TELEKOMA: Svetski, a naš!
5 ZNAKOVA DA U ŽIVOTU PRISTAJETE NA MANJE NEGO ŠTO ZASLUŽUJETE: Nezadovoljstvo će ugušiti vaše darove - izađite iz senke
DNEVNI HOROSKOP ZA 7. DECEMBAR 2023. GODINE: Koga očekuje nova ljubav, a kome će prijatelji da okrenu leđa