Pšenične mekinje se dobijaju iz spoljnje ljuske zrna pšenice. Naime, strukturu pšeničnog zrna čine omotač (vanjski deo), endosperm (unutrašnji deo) i klica. Mlevenjem u mlinu omotač daje zrno, a endosperm brašno.
Pšenične mekinje su bogate celulozom, vlaknima, mineralima i vitaminima. Istovremeno, prirodno sadrže malo holesterola i natrijuma. Dobar su izvor belančevina i gvožđa, magnezijuma, fosfora i selena, kao i tiamina (vitamina B1).
Koja oboljenja sprečavaju i leče pšenične mekinje - pročitajte OVDE!
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!