Darin Olien je ljubitelj zdrave ishrane i međunarodno priznat stručnjak za oblast ishrane i zdravog načina života. Njegova knjiga "Energija u tanjiru: Pet izvora supermoći" zasnovana je na praktičnim savetima koji će vam pomoći da bolje razumete sebe, svoje telo i da počnete već danas da bolje živite, piše Stil.

Donosimo vam 12 saveta koji se svakodnenvo moraju poštovati:

1. Popijte najmanje 30 ml vode po kilogramu mase, ili po mogućnosti više (osoba teška 55 kilograma, treba da pije najmanje oko 1,7 litara vode). U svaku litru vode dodajte oko četvrtinu kašičice himalajske soli. Promućkajte flašu pre ispijanja vode i uživajte u njoj.

2. Izbegavajte šećer, ali i koncentrovane zaslađivače poput kukuruznog skroba, kao i veštačke zaslađivače - koji su još gori od šećera. Pokšajte da šećer svedete na minimum. Neka to bude najmanje 10 grama po obroku.

3. Odbacite industrijski prerađenu hranu. Jedite samo kuvanu, domaću hranu, po mogućnosti od povrća, voća i mesa.

4. Pre jela, duboko udahnite i izrazite zahvalnost. Završite sa jelom kada ste siti 80%. Nakon 10 minuta osećaćete se potpuno zadovoljno.

5. Ne žalite se na druge ljude i to što vas navode na loš način života. Vi sami odlučujete šta ćete staviti u usta. Ne žalite se na život. Ako vam se nešto ne sviđa, promenite to. Ovo je tvoj život - ne troši ga uzalud!

PageBreak

Poznati stručnjak za zdravu ishranu otkriva: ovo radite svakog dana i telo će biti zaštićeno od raznih bolesti
Foto: Shutterstock poznati-strucnjak-za-zdravu-ishranu-otkriva-ovo-radite-svakog-dana-i-telo-ce-biti-zasticeno-od-raznih-bolesti

6. Pripremite velike porcije salate sa začinskim biljem, mahunarkama, voćem, semenkama, orasima... Kupi sebi veliku činiju za salatu. Ne ograničavaj se. Jedi salatu koliko ti je volja...

7. Uvek nosite odeću od prirodnih tkanina - organski pamuk, lan, svila, vuna, konoplja. Koža je najvažniji organ, koji mi na žalost slabo poštujemo. Odeća koja u sebi ima veštačke materijale uništava naš najveći organ - kožu.

8. Duboko dišite. Disanje iz nosa je jedan od najboljih načina da se oslobodite stresa.

9. Trudite se da ne pijete kafu svaki dan. Samo vam se čini da bez kafe ne možete da preživite. Postoje mnogo korisniji načini za dopunu energije. Zapamtite, kafa povećava kiselost organizma i to negira sve njene prednosti.

10. Hladna voda leči. Završite tuširanje hladnom vodom. Izađite na hladan dan u majici kratkih rukava. Blaga hladnoća podstiče imuni sistem, pojačava sagorevanje masti i produžava mladost.

11. Spavajte u potpunom mraku - bez telefona, sata, tableta ili televizora. Ne dopustite da vam u sobu uđe zračak svetlosti sa ulice koji se pojavljuje kroz zavese. Ako sebi ne možete da obezbedite mrak, spavajte sa povezom preko očiju.

12. Slušajte sebe, svoje iskustvo, intuiciju, telo...

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Darin Olien | SuperLife (@superlifeliving) дана

Izvor: Stil