Poznato je da jabuke imaju brojne benefite po zdravlje, ali ovo voće je mnogima omiljeno zbog neverovatne moći da podstakne mršavljenje, piše Lovesensa.

Jabuke u sebi sadrže 68% vode, što ih čini nisko kaloričnom namirnicom koja ubrzava metabolizam i smanjuje apetit. Takođe, jabuka srednje veličine u sebi sadrži 4 g vlakana. Konzumiranje vlakana pozitivno utiče na probavu, smanjuje ritik od gojaznosti, podstiče topljenje masnih naslaga i hrani dobre bakterije u crevima.

Ovo voće nas vrlo brzo zasiti i pomaže u regulisanju apetita, ali najbolji efekat u procesu mršavljenja daje konzumiranje celih jabuka, a ne smutija i sokova. Kada pojedemo celu jabuku, duže ćemo imati osećaj sitosti.

Istraživanja pokazuju da osobe koje se hrane izbalansirano i redovno konzumiraju jabuke, brže skidaju višak kilograma. Zato se potrudite da uključite jabuke u svoj jelovnik, a umesto prerađene hrane, za užinu pojedite jednu jabuku.

Preporučuje se da jabuke jedete između obroka kako biste smanjili apetit. Osim što podstiču mršavljenje, jabuke su dobre za zdravlje zuba, imaju nizak glikemijski indeks, smanjuju rizik od dijabetesa, pozitivno utiči na zdravlje srca, imaju antikancerogeno dejstvo, pozitivno utiču na zdravlje mozga.

Izvor: Lovesensa