Mršavite uz voće i povrće, očistite telo od toksina i unesite važne vitamine i minerale u organizam, piše Lovesensa,

Ovaj način ishrane zasniva se na konzumiranju zdravih smutija koje možete sami napraviti.

Ako ste često umorni, stomak vam je nadut, osećate se tromo i potišteno, dobijate akne i više se znojiite, moguće je da je telo preopterećeno toksinima.

Svakodnevno izlažemo telo namirnicama punim aditiva, šećera i nezdravih masnoća. Zato je neophodno pružiti mu povremenu detoksikaciju i obnoviti zdravlje.

Ovaj detoks režim podrazumeva namirnice koje su bogate antioksidantima i podrazumeva da pijete više vode kako biste podstakli organizam da se reši toksina.

Sve namirnice se jedu sveže kako biste dobili najbolji efekat miksa proteina, vlakana, vitamina i minerala.

1. Doručak

Započnite dan sa joga asanama (najmanje 5 do 10 minuta) kako biste podstakli krvotok i započeli dan energično. Za doručak prvo popijte zeleni čaj sa limunom, a zatim napravite sledeći smuti:

Šolju bademovog mleka, kašičicu čia semenki, 1 bananu , šaku spanaća i 2 kašike limunovog soka izmiksajte u blenderu.

Ovaj napitak će učiniti da duže budete siti i bićete puni energije, a zeleni čaj je jedno od najboljih prirodnih sredstava za detoksikaciju organizma.

PageBreak

SMUTI DIJETA OD 3 DANA: plan za detoksikaciju celog organizma
Foto: Shutterstock smuti-dijeta-od-3-dana-plan-za-detoksikaciju-celog-organizma3

2. Ručak

Ako ručate na poslu, za vreme pauze prošetajte koliko vam vreme i obaveze dozvoljavaju. Dopustite da krv procirkuliše!

Za ručak napravite sledeći smuti:

Šolju bademovog mleka, 4 stabljike celera, 1 krastavac, šolju kelja, pola zelene jabuke i polovinu isceđene limete miksajte u blenderu i popijte za vreme ručka.

3. Užina

Za užinu grickajte svežu šargarepu, celer ili krastavac kako biste kontrolisali apetit, podigli energiju i koncentraciju.

4. Večera

Ovaj smuti sadrži vitamine i minerale koji su neophodni našem organizmu, a potpuno su drugačijeg ukusa od smutija koji pijete za doručak i ručak.

1 1/2 šolja kokosove vode, šolja borovnica, šolja kupina, kašika limunovog soka, 1/4 avokada i kašika lanenog semena - sve sastojke umiksajte u blenderu.

Napomena: Svaki organizam različito reaguje na određene režime ishrane i planove za detoksikaciju, pa je važno da se pre primene ovog detoks plana konsultujete sa stručnjakom.

Izvor: Lovesensa