Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako nas mleveni biber i med leče od prehlade i virusa: ojačajte celokupan imunitet

Kombinacija meda i bibera neverovatno jača imunitet - evo šta treba izbegavati, a šta koristiti kod prehlade!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Prema ajurvedi, odnosno drevnom indijskom načinu lečenja - savetuje se da počnete da pijete toplu vodu, čaj i toplo mleko ako dođe do prehlade.

Efekat će biti još bolji ako svakom toplom napitku dodate i malo izrendanog đumbira.

Takođe, preporuičuje se da ljudi koji pate od prehlade borave ui toplom i da piju čist đumbirov čaj kojoi je odličan za smanjenje temperature i čišćenje disajnih puteva.

Povezane vesti

Tokom prehlade je vrlo važno i kakav imate način ishrane. Masna, kalorična i teška hrana negativno utiče na vaše zdravlje. Prema ajurvedskom učenju prehlada je uzrok dugotrajne neravnoteže u telu uzrokovane lošim navikama. 

Pri lečenju kašlja ajurvedska medicina protivi se uzimanju vitaminaC iz limuna i pomorandži, jer sadrže kiselkasti ukus koji nadražuje grlo, pojačava izlučivanje sluzi i kašalj.

Umesto njih preporučuju sveže mleveni biber s medom, jer u biberu ima vitamina C, a med jača imunitet.

Povezane vesti

Prilagođeno za: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj