Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unutrašnji terapeut

Bowen tehnika je jedinstven oblik neuromišićnog remodeliranja.

  Izvor: Shutterstock

Bowen tehnika (Bouteh) predstavlja jedan od najvažnijih terapijskih koncepta u svetu danas. Ona se zasniva na teoriji da, kada se postigne totalna relaksacija tela, aktivira se unutrašnja sposobnost tela i uma da se vrate u balans i harmoniju.

Bowen tehnika je jedinstven oblik neuromišićnog remodeliranja. Ona deluje ne samo preko nervnog sistema, na strukturnom i mišićnom nivou, već i putem krvotoka i limfnog sistema. Poznata je po tome što ubrzava rehabilitaciju pacijenata, ali popravlja i kompletno unutrašnje stanje organizma.

Prednosti Bowen tehnike: dolazi do bolje usklađenosti tela - ali nema manipulacije na zglobovima ili kostima kao kod hiropraktike, povređeni ili napeti mišići se rasterećuju i popravlja se limfotok - ali nema istezanja i gnječenja mišića kao kod masaže, meridijani brzo uspostavljaju tok - ali rad se ne zasniva na meridijanima, niti liči na akupresuru ili akupunkturu, unutrašnje fiziološke promene su česte - ali nije neophodno da se izazivaju emocionalne reakcije kao kod nekih psihosomatskih terapija (reakcija um-telo). Više informacija na adresi www.bowentechique.rs.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj