Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prirodni recept od peršuna i meda star 8 vekova pomaže kod problema sa srcem

Recept je star 800 godina, a kako uspešno pomaže kod problema sa srcem, sa razlogom ga doktori i dalje preporučuju...

  Izvor: Foto: Profimedia

Recept potiče od kaluđerice Hildegard fon Bingen koja je živela prije 800 godina, a do danas su ga prenosili i poznati doktori.

Ovaj prirodan lek za srce pokazao se uspešnim kod srčanih oboljenja. Koristi se kada osetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usled stresa. Dobar je i kod angine pektoris.

Sastojci:

  • 10 svežih stabljika peršuna (bez korena)
  • litar domaćeg crnog ili belog vina,
  • dve kašike vinskog sirćeta,
  • 300 g prirodnog meda.

Priprema: Deset svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta. Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da peni). Posle dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta.

Vruće vino procedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.

Upotreba:

Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Izvor: Agro-eko magazin

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj