Kuvani ili pečeni kukuruz omiljena je letnja užina. Bez obzira da li ste na plaži, kod kuće, na izletu, sladak ukus i neodoljivo grickanje kukuruza sa klipa vraća nas u detinjstvo, ali čini i da unesemo sjajnu dozu vitamina, minerala i vlakana.

Međutim, često zaboravljamo na jedan deo kukuruza koji se od davnina koristi kao prirodni narodni lek - KUKURUZNA SVILA. Ona sadrži tarska ulja, flavonoide, saponine, alkaloide, vitamine C i K, gvožđe, mangan, aluminijum, hrom itd.

Ona je prirodni diuretik i u narodnoj medicini koristi se za detoksikaciju organizma, izbacivanje viška tečnosti iz tela, kao i za izbacivanje kamena i peska iz bubrega i mokraćne bešike. Njeno lekovito svojstvo pomaže i kod gihta, reumatoidnog artritisa, koristi protiv kamena u žuči, čisti mokraćne kanale.

Konzumiranjem čaja od kukuruzne svile, izbacićete svu suvišnu tečnost iz tela, a tako ćete putem mokraće osloboditi oragnizam od toksina, hemikalija i neželjenih sastava. Važno je da u procesu lečenja koristite svilu organskog kukuruza, odnosno onog koji nije tretiran pesticidima. Takođe, u prodavnicama zdrave hrane i biljnim apotekama možete je kupiti, a najbolji način upotrebe jeste preko čaja.

Kako se pravi čaj od kukuruzne svile? Jednu kafenu kašiku kukuruzne svile preliti šoljom (200 ml) hladne vode i zagrejati da proključa. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procediti i piti tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja.

Napomena: Pre upotrebe prirodnih lekova najbolje je konsultovati se sa lekarom!

Izvor: Sensa