Povodom Svetskog dana zdravlja, magazin „Lepa&Srećna” okupio je proteklog vikenda u tržnom centru „Big Fashion” mnogobrojne čitateljke i ljubitelje zdravog načina života.

Magazin „Lepa&Srećna” proteklog vikenda, 6. i 7. aprila organizovao je Imuno Fest, svojevrsni festival zdravlja, koji je održan u atrijumu tržnog centra „Big Fashion” na Karaburmi.

Brojni učesnici, stručnjaci i uticajne ličnosti iz različitih oblasti, podelili su svoje znanje i iskustvo, sa ciljem razvijanja zdravih životnih navika i unapređenja zdravlja.

Imuno fest subota-52 KOTEVSKA I GRINA.jpg
Lepa i srećna 

U okviru zanimljivih i edukativnih radionica, fitnes instruktori, savetnici za zdravlje, nutricionisti i psiholozi govorili su o aktuelnim zdravstvenim temama, jačanju imuniteta i očuvanju fizičkog i psihičkog blagostanja.

Imuno fest subota-75 DR MIRA MICOVIC.jpg
Lepa i srećna 

Veliku pažnju posetilaca privukla su predavanja dr. med. sci. spec Saše Plećevića, poznatijeg kao Dr Feelgood, koji je pored saveta o zdravoj ishrani, prikazao vežbe na kućnom biciklu, kao i nutricioniste Milke Raičević, koja je u okviru dečje radionice organizovala pravljenje figurica od voća, dok je Tatjana Popović, health coach predstavila biljnu vitaminsku ishranu uz degustaciju zdravih napitaka.

Imuno fest subota-4 DR FILGUD.jpg
Lepa i srećna 

Pored čajeva Instituta za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić”, predstavljene su i urbane košnice za enterijer „Beeamond”, zatim sokovi i kolači od aronije „Hoff”, organski programi „Zets orchard” i „Dolovac organic”, mikrobilje „Grina” i sokovi od spelte i koprive „Zdravlje za sve”.

Kako ojačati imunitet

Dr Mirjana Mićović, pedijatar pružila je korisne savete roditeljima u vezi s jačanjem dečjeg imuniteta u ovim prolećnim danima.

Imuno fest nedelja-6 RELAX KIDS.jpg
Lepa i srećna 

Sanja Ivanović, diplomirani psiholog i EFT trener, u okviru svoje radionice predstavila je zanimljive tehnike opuštanja, dok je Tatjana Popović, holistički nutritionista i sertifikovani health coach govorila o značaju detoksikacije.

Imuno fest subota-68 TATJANA  POPOVIC HEALTHCOACH.jpg
Lepa i srećna 

Jelena Stanojković, potpredsednica udruženja „Relax Family”, u okviru predavanja o preventivi u oblasti dečjeg mentalnog zdravlja, predstavila je niz korisnih strategija i tehnika koje pomažu deci da razviju emocionalnu otpornost i očuvaju psihičko zdravlje.

Govoreći o značaju fizičke aktivnosti u jačanju imuniteta, Marko Mažar, fitnes instruktor istakao je da, iako predstavljaju dva odvojena pojma, fizičko i mentalno zdravlje treba svrstati pod jedan, pošto su neodvojivi.

Među učesnicima Imuno Festa bili su i Nađa Hadžistević, pilates instruktorka, koja je održala radionicu na temu „Kako savladati prolećni umor i pokrenuti energiju”, dr Vera Stanković, usui reiki master, i psiholozi Ana Janković i Vanja Bokun.

Imuno fest nedelja-52 NADJA VEZBE (1).jpg
Lepa i srećna 

O značaju kristala u prevenciji bolesti govorila je Jelena Popović, kristaloterapeut, a pažnju mališana privukla je „Bambi škola sporta”, čiji je glavni cilj širenje i popularisanje sporta kod dece i omladine. 

Uzmi zdravlje u svoje ruke

Kompanija „BiVits ACTIVA” predstavila je vitamine i minerale kreirane tako da pruže potporu vašem zdravlju u vašim svakodnevnim aktivnostima i podstaknu vaše zdrave navike. Preparati „BiVits” pomažu vam da uspostavite ravnotežu i budete zdravi, a samim tim rastu i motivacija, zadovoljstvo i sreća. Sa željom da obezbedi zdrav balans, pruži besprekornu podršku i pomogne u očuvanju zdravlja, „BiVits” bira aktivne forme nutrijenata vrhunskog kvaliteta, čija je sigurnost i stabilnost utvrđena raznim analizama i testovima, a učinak za zdravlje naučno dokazan. Uzmi zdravlje u svoje ruke, uzmi „BiVits”!

Imuno fest subota-44 BIVITS.jpg
Lepa i srećna 

Lečenje biljem

U Big Fashion tržnom centru Karaburma, predstavljeni su i biljni proizvodi Instituta za proučavanje lekovitog bilja “Dr Josif Pančić", koji više od 75 godina biraju ono najbolje iz prirode. Saznanja o efektima upotrebe određenih biljaka prenosila su se vekovima, a i danas se većina svetske populacije oslanja na tradicionalno lečenje lekovitim biljem. To je potvrdilo i veliko interesovanje posetilaca Imuno Festa za biljne proizvode Instituta "Dr Josif Pančić".

Imuno fest subota-17 JOSIF PANCIC.jpg
Lepa i srećna 

Urbane košnice za enterijer

Na Imuno Festu bile su predstavljene i „Beeamond” urbane košnice za enterijer, kao originalan, inovativan i nadasve bezbedan izum za urbano pčelarenje. Zahvaljujući specijalno dizajniranim modularnim dodacima, med i pčelinji proizvodi uvek su vam na dohvatu ruke u vašem domaćinstvu ili poslovnom prostoru. „Beeamond” je vaša lična kućna apoteka koja uvodi zdrave navike u vaš život.

Imuno fest nedelja-12 KOSNICE.jpg
Lepa i srećna 

Lepa&Srećna/Sensa