Prepuštanje mekanim palačinkama od banane može biti doručak iz snova, ali i vaša omiljena poslastica tokom nedelje ili pak za vikend ukoliko postite i želite da smršate. Jednostavnost je ključ. Ove palačinke se brzo i lako prave, zahtevaju samo 4 sastojka, ne uključuju mlečne proizvode i gluten. Ukoliko želite da obogatite njihov ukus, možete dodati cimet, vanilu ili čokoladne komadiće.

Sastojci

  • 1 zrela banana srednje veličine
  • 1 veliko jaje ili dva belanca
  • 1 kašika ulja avokada
  • 1/4 šolje bademovog brašna




Priprema

14:58
Korak 1

Oljuštite bananu

Zgnječite bananu u posebnoj posudi. Dodajte jaje i ulje avokada, dobro umutite mutilicom. Dodajte bademovo brašno i nastavite da mešate. U ovoj fazi možete po želji dodati cimet.

14:59
Korak 2

Zagrejte tiganj

Sipajte 1/4 testa i ostavite da se palačinka peče dok ne porumeni. Okrenite na drugu stranu, stavite na tanjir i prermažite čime želite.

15:00
Korak 3

Savet plus

Ukoliko vam ne izgledaju dovoljno mekano, možete dodati prašak za pecivo, dobro umućena belanca ili jogurt - tako testo biva vazdušastije.

BONUS VIDEO:

Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti Kurir televizija

Sensa/Z.A.